hänger biblioteken med i svängarna?
Ja, så sitter jag och funderar när jag bl a läser om att Spotify är på väg in i iPhone-förutsatt att du är Premieanvändare, dvs betalar en avgift för tjänsten.
I bakhuvudet har jag också StoryTels uttalande om att man vill bli ett Spotify för ljudböcker.
Kom igen nu eLib, vad säger ni? Har ni något att matcha det här med som vi kan dra nytta av på biblioteken?
Jag har funderat extra mycket på saken nu i dagarna, eftersom jag förberett en presentation till ett internat Länsbibliotek Gävleborg ska hålla 27-28 augusti, där mitt bidrag ska handla om hur man öppnar (nya) kanaler till skönlitteraturen med hjälp av (ny) teknik. Ja, jag sätter beteckningen "ny" avsiktligt inom parentes, för jag tycker inte den är så ny längre, utan snarare borde kunna vara standard.
När jag mixtrat och meckat med eLibs läsprogramsutbud, känner jag hur TRÖTT och LESS jag blir på alla varianter. Lektion 1A är väl fortfarande "keep it simple"? Mobipocket i all ära, men hur mycket enklare är det inte att använda en mobil som börjar på ...jag tror ni vet vad?
Av min synskadade arbetskamrat Jack Karlsson, får jag också tips om ett skärmläsarprogram som han tror skulle kunna funka på den nya versionen av den där luren, ni vet.
Läs här...
Visst är det självklart att biblioteken ska vara i en klass för sig, och då menar jag inte B-klass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar