Anns agenda

24 juli 2009

Äventyr på gång:-)


15 augusti startar ett nytt äventyr-då reser jag till Cleveland, Ohio för att delta i en studieresa initierad av Birgitta Hellman Magnusson, Länsbibliotek Östergötland. Hon, Lisbeth Schoultz Káplár, Regionbibliotek Stockholm samt Camilla Källgren, Länsbiblioteket i Värmland, har fått Sveriges Länsbibliotekariers resestipendium samt bidrag till en förstudie om den digitala bokbussen från Kulturrådet för att besöka Ohio och studera The Digital Bookmobile och även besöka företaget Overdrivse som står bakom satsningen den digitala bokbussen tillsammans med de amerikanska folkbiblioteken. Jag har fått chansen att följa med, vilket jag är väldigt glad och tacksam över:-)

Inklippt från bloggen "Digitala bokbussen" :
"Följ vår rapportering om Den digitala bokbussen i USA är en högteknologisk "långtradarbuss" som kör runt hela USA för att marknadsföra bibliotekens digitala och nedladdningsbara medier (e-böcker, mp3-böcker, musik, filmer). I mitten av augusti 2009 anländer bussen till Ohio, där den bland annat stannar till utanför biblioteken i Westerville, Rocky River och Cleveland. "

Även i USA hotas biblioteken av besparingsåtgärder. Nyligen startades ett upprop, som också finns som en grupp på Facebook, "Save Ohio Libraries", som ett försök att skapa opinion mot nedskärningarna. Gå med du också!

Inga kommentarer: